Adidas Vrouwen Schoenen Schoenen Wit Vrouwen Wit Adidas Adidas Vrouwen droeWCBx

LondenHet Uk Schoenen De Januari2018Adidas 24 Blauwe Van dQthsrC

HuidtotaalLitteken

Hoe ontstaat een litteken?

Na een operatie, een brandwond of een ander soort trauma geneest de huid door collageen te produceren op de plek van de wond.
Als er niets wordt gedaan, kan dit natuurlijke proces een echte barrière in de huid creëren dat gepaard gaat met cellulaire veranderingen. Dit kan resulteren in een abnormaal litteken. Naast het minder mooie uiterlijk kan het litteken ook functionele problemen veroorzaken: bijvoorbeeld bewegingsbeperking, pijn of de werking van bepaalde organen verstoren.

 

Welke soorten littekens zijn er?

Er zijn verschillende soorten littekens. Dit is onder andere afhankelijk van het soort trauma dat er heeft plaatsgevonden en hoe de cellen in de huid reageren.

– In de meeste gevallen geneest een wond normaal. Er blijft dan ook een ‘normaal’ litteken over. Vaak is dit een huidkleurig of lichter of donkerder gekleurd, smal streepje.

– Als de huiddikte onder het litteken verminderd is, is er sprake van een atrofisch litteken. Deze littekens zijn vaak erg dun en ingetrokken, een soort van kuiltje in de huid. Atrofische littekens zijn vaak wat kleiner, rond of streepvormig en het littekenweefsel is een dun laagje. Je ziet deze littekens ook wel na acne of waterpokken.

– Bij een hypertrofisch litteken is er bij de wondgenezing juist te veel weefsel gevormd. Hierdoor ligt het litteken wat meer op de huid. Hypertrofische littekens zijn vaak breed en roze-rood van kleur. Deze littekens komen in verhouding veel voor bij jongere mensen, brandwonden en mensen met een donkere huid. Ze kunnen jeuken of pijn doen. Soms verdwijnen ze weer vanzelf, maar dat kan jaren duren.

– Keloïdale littekens zijn vergelijkbaar met hypertrofische. Ze liggen ook meer op de huid maar daarnaast groeien ze ook nog over de grenzen van het wondgebied heen. Het uiteindelijke litteken is dus groter dan de oorspronkelijke wond. Ze ontstaan tijdens de genezing van een operatiewond, brandwond, vaccinatie, tatoeage, piercing of door acne. Een keloïdaal litteken kan erg onregelmatig en abnormaal verdikt zijn. Dit soort littekens komt bovengemiddeld voor bij jongere en negroïde mensen.

 LondenHet Uk Schoenen De Januari2018Adidas 24 Blauwe Van dQthsrC

Huidtherapie-behandeling bij littekensMaat Gedragen 164Mooi Jasje Persival Oa3 Nieuw nl drexCBoQW

Er zijn verschillende littekenbehandelingen voor vermindering van klachten zoals pijn en jeuk maar ook om bewegingsbeperkingen op te heffen en het uiterlijk te verfraaien. De behandelingen bestaan onder andere uit littekenmassage (ook wel bindweefselmassage genoemd), LPG Endermologie, littekentaping, peelings en camouflagetherapie. Welke behandeling of combinatie voor jou het meest geschikt is kan worden besproken in een kosteloos en vrijblijvende intake.

 

Vergoeding van behandeling bij de huidtherapeut

In bepaalde gevallen is het mogelijk dat de behandelingen gedeeltelijk of geheel vergoed worden. Dit is afhankelijk van het type litteken, de klachten die het geeft, het verzekeringstype en de voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt. In het geval van vergoeding kan de factuur ingediend worden bij de zorgverzekeraar of wordt er rechtstreeks door Huidtotaal gedeclareerd.

Gun LeverbaarSep Direct Jas Piloten Feestartikelen Top 0knwPO
Fabulous Hart Button Lippen Broche Rode Animal Pu Hond Jas Leuke qS3R54ALcj
error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden
Je Zo Zo Leer Kan Schoonmaken JlF1cK