Dame Vintage Camera Kleine Mode Schoudertas Miwind Zakkenmeisje lc3F1uTKJ
vrouwenOriginals Aanbieding 5927Dames 5923 Adidas I ywON8nm0v
Frans Oremus   |   Opinie   |   dinsdag 14 februari 2017
0
0

vrouwenOriginals Aanbieding 5927Dames 5923 Adidas I ywON8nm0v

932

Wat de weigering van Wilders en Rutte om mee te doen aan het premiersdebat van RTL Nieuws vooral toont is dat politici steeds liever kiezen voor sociale- dan voor journalistieke media. 


Geert Wilders deed het al langer, Jesse Klaver is er met zijn grassrootsOnline Verzending Tassen KopenGratis Versace Zalando OiuPkXZT-campagne eind vorig jaar vroeg mee begonnen en ook andere partijen ontdekken dat een gesponsord filmpje via Facebook of Instagram best vaak wordt gedeeld en geliked.
Je kunt er lekker je eigen boodschap kwijt aan een potentieel miljoenenpubliek, zonder het zure filter van de journalistiek. Een moderne, maar effectievere variant van de zendtijd voor politieke partijen.

 
Afsnauwen of eigen content 
Tote Farfetch Ragamp; Camden Shopper Bone ID29WEH Waarom, zo denken sommige politici, zou ik me laten afsnauwen door een talkshowhost met kritische vragen en dito tafelgasten? Of in debat gaan met collega’s, met alle afbreukrisico’s van dien? Terwijl ik zelf ook content kan maken!

In het verlengde van deze gedachte besloten PVV en VVD af te haken voor het premiersdebat. Afbreukrisico te groot.

Dat politici de spelregels bepalen van een verkiezingsdebat en besluiten om anders weg te lopen, is best een gevaarlijke ontwikkeling. Het onthoudt de kiezer in dit geval van een belangrijk moment om zijn keuze te bepalen.

 
Journalistieke macht uit handen 
Maar de aanvankelijke keuze van RTL om het debat dan maar niet door te laten gaan is nog gevaarlijker. Want daarmee geef je als nieuwsmedium de journalistieke macht compleet uit handen. Ook zonder VVD en PVV zou er een mooi premiersdebat kunnen worden gevoerd, tussen GroenLinks, PvdA, D66, SP en CDA. Dan maar zonder de gedoodverfde kandidaten Wilders en Rutte. Gelukkig zag RTL dat ook in en kwam het terug op zijn eerdere beslissing. Dan maar een debat tussen de kleinere 5 partijen, zonder PVV en VVD. Een dappere beslissing.

Toch liet RTL aanvankelijk het hoofd hangen. De meeste politici zullen hierna nog sterker inzetten op het plaatsen van kritiekloze video’s op sociale media; en de journalistieke media om de oren slaan met beperkende voorwaarden voordat ze met hen in zee gaan. Wie is hier de dupe?

 
OPSLAAN
vrouwenOriginals Aanbieding 5927Dames 5923 Adidas I ywON8nm0v
 

MEEPRATEN OVER DIT ONDERWERP? REAGEER

vrouwenOriginals Aanbieding 5927Dames 5923 Adidas I ywON8nm0v Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
vrouwenOriginals Aanbieding 5927Dames 5923 Adidas I ywON8nm0v